Jubiliejus ir pilietiškumas

Prieš tris metus tapau viešu asmeniu internete.

Prieš tris metus tapau viešu asmeniu internete.

Šiandien WordPress’as mane pasveikino su jubiliejumi! Lygiai prieš 3 metus užsiregistravau į WordPress’ą.

Tiksliau užsiregistravau aš tai anksčiau. Šį blogą sukūriau 2010-07-19 dieną. Tiesiog tada pradėjau rašyti pusiau anonimiškai – “seskine46″ vardu. O štai, lygiai prieš 3 metus pradėjau rašyti savo vardu.

Labai džiaugiuosi tuo, kad tai padariau. Daug kas sako, kad iniciatyva yra baudžiama, tai yra, kad jei žmogus ką nors padaro, tai paskui viską krauna ant jo pečių.

Bet tai nėra tiesa. Tiksliau, yra visiškai kitaip. Žmonės yra linkę priešintis pokyčiams ir geriau ko nors nedaryti negu daryti, todėl bijodami pokyčių nesiima iniciatyvos. Vėliau prisikuria visokių sąmokslo teorijų galvose ir ant tų sąmokslo teorijų pyksta.

Tačiau aš jums pasakysiu vieną dalyką: žmonės yra geri! Žmonėms patinka iniciatyvūs. Visuomenė tai priima labai palankiai.

Štai kad ir mano pavyzdys: tiesiog paprašytas sukūriau blogą ir įsitraukiau į tai, o po kelių metų – mane išrinko pirmininku. Tai nebuvo netyčia. Tą mintį jau turėjau, kai tapau LRLS nariu ir kandidatavau į 2012’ais į Seimą. Tačiau specialiai to nesiekiau, nes veiklos turėjau iki ausų. Dabar veiklos turiu truputį virš ausų, bet, mano galva, aš jau kiek labiau išmokau ir savo laiką valdyti.

Tai štai – žmonės yra geri. Visuomeniškumas, veiklumas ir darbštumas – labai vertinamas. Nežiūrint į tai ką sako skeptikai: žmogus dirba dirba ir nieko negauna, o va vagys kaip gyvena. Tačiau aš esu optimistas ir manau, jog man sekasi puikiai! Jaučiu, jog mane supantys draugai ir aplinkiniai mane vertina, manęs klausia, manimi tiki. Tai įkvepia.

Viskas keičiasi į gera, jeigu stengiamės. Pradėti labai paprasta: tiesiog reikia domėtis ir įsitraukti. Aš jums netgi duosiu labai paprastą užduotį, nuo kurios galite pradėti: nueikite ir palaikykite kurį nors partijos sąrašą į savivaldybių tarybų rinkimus. Tai padaryti labai paprasta:

Paremkite LRLS ir Remigijų Šimašių.

Paremkite LRLS ir Remigijų Šimašių.

Paremti galite kiek norite ir kuriuos norite sąrašus, bet aš rekomenduoju ir prašau paremti mus. Aš tame sąraše 18’as.

Šitaip tapsite labiau pilietiškais. Galėsime tada pagrįstai vadintis demokratine visuomene. Nuo tokių mažų žingsnelių pradėję galėsime daryti juos ir didesnius.

Sėkmės!


Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar