Vietoj stadiono griuvėsių ant Šeškinės kalno – daugiafunkcinis kompleksas

daugiafunkcis

Vilniuje planuojant Daugiafunkcio sveikatinimo, švietimo ir užimtumo komplekso statybas, trečiadienį Taryba po pateikimo pritarė dalyvavimui projekte koncesijos (viešojo ir privataus sektorių partnerystė) būdu.

Daugiafunkcinį kompleksą ketinama statyti Šeškinėje prie pramogų ir prekybos centro „Akropolis“. Jis bus skirtas sveikatinimui, ugdymui, kultūros ir užimtumo skatinimui.

Planuojama, kad komplekse bus įrengtas ne mažiau 15 tūkst. vietų stadionas ir ne mažiau kaip 1500 kv. m. sporto muziejus. Šis komplekso turtas nuosavybės teise priklausys savivaldybei. Taip pat planuojama 300 vietų ikimokyklinio ugdymo įstaiga, sporto objektai, skirti neformaliojo ugdymo veikloms (4 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės), biblioteka, informacijos centras, kultūros ir ugdymo veiklų centas.

Savivaldybė ketina pasirašyti sutartį su Vyriausybės įgaliota institucija ir koncesijos konkurso laimėtoju. Privatus partneris bus atsakingas už komplekso projektavimą, statybas, taip pat objekto eksploatavimą ir priežiūrą.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba yra pritarusi Vilniaus miesto integruotos teritorijos vystymo programai, kurioje yra numatytos investicijos ir šaltiniai ir į Daugiafunkcio komplekso infrastruktūrą.

Šiandien Tarybos priimtas sprendimas yra tarpinis – juo vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybė turėtų priimti nutarimą dėl savo finansinių ir kitų įsipareigojimų, bus rengiamasi Daugiafunkcio komplekso partnerio atrankai. Kai tik bus parengti partnerio atrankos dokumentai, jie bus teikiami svarstyti Tarybai.

Daugiafunkcinis kompleksas – unikalus projektas, vykdomas pirmą kartą Lietuvoje. Planuojama projekto vertė – 79 mln. eurų.

informacija iš: 2015-11-11 / Vilniaus liberalai

About

INGA KEŽUTIENĖ [edukologė ir pedagogė visais gyvenimo klausimais]

One Comment

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar